Київська міська рада рекомендувала школам столиці розпочинати день із Державного Гімну України. Також його виконуватимуть під час проведення урочистих заходів. Відповідне рішення ухвалили 30 липня. Важливе зауваження — Київрада саме рекомендує столичним закладам освіти щоденно виконувати Гімн, але жодним чином не зобов’язує це робити.

«Завдання цього рішення — популяризувати та виховувати в маленьких киян шанобливе ставлення і повагу до державних символів України. Це сприятиме вихованню патріотизму серед молодого покоління. Аналогічне рішення вже ухвалили в Тернополі та Вінниці», — зазначив співавтор рішення, депутат Київради Олег Бондарчук.

Рішення викликало хвилю обговорень у соцмережах. Дискутують про обов’язковість виконання рекомендації, фактор примусовості та ефективність такого стилю патріотичного виховання.

«Думаю, кияни підтримують петицію, щоб двічі на день депутати Київради виконували гімн з обов’язковою відеофіксацією і постом у Фейсбуці», — пишуть учасники популярної спільноти Батьки SOS.

«Я за виконання гімну України в школі, діти повинні знати, що співати на Майданах. Можна, звісно, ще “Лента за лентою”, але це для відмінників», — коментує новину на своїй сторінці письменник Антон Санченко.

Поділитися цією статтею
Автор: