1 грудня 2020 року, у День Антарктиди стартував конкурс для школярів «Привітай полярника з Новим роком» від Національного антарктичного наукового центру. Учнів запрошують створити та надіслати малюнок-листівку чи відеовітання з Новим роком, повідомляють сторінці НАНЦ у Facebook.

Цього дня 61 рік тому 12 держав підписали Договір про Антарктику. Відтоді до нього приєдналось 54 держави, у тому числі Україна. Договір визначає правовий статус континенту й види діяльності на ньому.

Головна умова участі в конкурсі – створити та надіслати малюнок-листівку чи відеовітання з Новим роком. Найкращі привітання будуть передані на станцію «Академік Вернадський» команді зимівників.

Долучитися до конкурсу можуть учні будь-яких українських шкіл незалежно від віку та регіону.

«Уже зовсім скоро ми відзначатимемо Новий рік як в Україні, так і за 15 тисяч кілометрів від неї – на антарктичній станції «Академік Вернадський». Нашим колегам, які вже 9 місяців перебувають далеко від своїх родин та Батьківщини, було б дуже приємно отримати вітання з Великої землі й водночас побачити, як українці уявляють собі святкування Нового року на крижаному континенті», – розповів очільник НАНЦ Євген Дикий.

Для участі в конкурсі потрібно заповнити анкету та прикріпити до неї файл або посилання на створене вами привітання: малюнок, фотоколаж, відеоролик, анімація тощо. Дедлайн – 25 грудня 2020 року.

Школярі можуть долучитися як самостійно, так і в групах до 5 осіб.

Журі конкурсу складатиметься з представників НАНЦ. Вони обов’язково враховуватимуть креативність та знання антарктичної тематики.

Буде визначено 5 переможців, які отримають поштою призи від НАНЦ. А за перше місце — онлайн-зустріч з полярниками.

Найцікавіші роботи публікуватимуться на сторінці НАНЦ у Facebook.

Фото полярниці Анни Соіної зі станції «Академік Вернадський».

Поділитися цією статтею