Зовсім юних режисерів та акторів, котрим від 7 до 14 років, запрошують продемонструвати свої можливості в рамках Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Цього року йдеться лише про художні фільми. Але переможців буде вдвічі більше: аж 20 дітей і тінейджерів. Річ у тім, що за ігрові фільми та анімацію грошові призи, які цього року сягають від 4 до 15 тис. грн, надаватимуть окремо.

Кінопоказ двох десятків найкращих фільмів влаштують в усіх містах — учасниках фестивалю.

У жанрах і темах відео для дітей-митців немає жодних обмежень. Тривалість робіт може бути від 1 до 8 хвилин. А ще можна не обмежувати себе одним фільмом: кожен учасник має змогу подати аж 5 робіт.

Розширити рамки конкурсу змусив тогорічний досвід, коли вперше у зв’язку з пандемією фестиваль кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувся онлайн. Глядачі продемонстрували своє значне зацікавлення. Тоді на безкоштовні покази зареєструвалося понад 20 тисяч глядачів, а на сам конкурс дитячих фільмів надійшло 220 заявок з усієї України.

Щоб подати роботу на конкурс, потрібно завантажити готове відео на один з безкоштовних онлайн-сервісів і заповнити заявку на сайті.

Чий фільм поважне журі визнає найкращим цього разу, ми дізнаємося 6 червня 2021 року під час Церемонії закриття фестивалю. Юних авторів також запросять на подію.

Поділитися цією статтею