10 лютого вперше відбулася Всеукраїнська конференція лікарняних вчителів. Організатором є громадська організація Small Heart with Art за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Участь у заході онлайн взяли 180 делегатів. Це вчителі із Запоріжжя, Ужгорода, Волновахи, Львова, Харкова, Франківська, Житомира, Покровська, Сум, Дніпра. Це представники цілих шкіл, регіонів, за якими тисячі вчителів, учнів і батьків. Своїм досвідом поділилися колеги Анастасія Козіцина з Естонії та Олена Богопольська з Ізраїлю.

Також понад 6 тисяч освітян зареєструвалися на курс безкоштовного навчання для лікарняних вчителів «Як навчати Супергероїв» від онлайн-платформи EdEra. Вже понад 3 тисячі отримали сертифікати і мають право навчати маленьких пацієнтів.

Ініціювали зустріч ведуча 1+1, кураторка проєкту «Право на освіту» та Школи Супергероїв Наталія Мосейчук та засновниця Школи Супергероїв Євгенія Смірнова.

«Подія, що точно не повинна загубитися в історії — бо вона сама історія. Вперше ком’юніті з сотень людей подивилися один на одного і зустріли однодумців», — зазначила Наталія Мосейчук.

«Для української освітянської спільноти це знакова подія. Ми довго її планували і нарешті змогли зібрати вчителів, у яких є спільне бачення. Я впевнена, що саме ця спільнота стане рушійною силою, яка захистить дотримання конституційного права на освіту карапузів у лікарнях», — зазначила засновниця мережі Шкіл Супергероїв Євгенія Смірнова.

До обговорення доєдналися заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій, керівник освітніх програм UNICEF Ukraine Богдан Ярема, заступниця міського голови Житомира з питань діяльності виконавчих органів ради Марія Місюрова, генеральний директор НДСЛ «Охматдит» Владимир Жовнір, представники освітньої онлайн-платформи EdEra.

Вчителів, які готові викладати в лікарнях, більшає. Наразі у семи Школах Супергероїв по всій країні працюють 52 педагоги. Тільки в Охматдиті в Києві в 2020 році вчилися 265 дітей. А потребують освітніх послуг понад 15 тисяч маленьких пацієнтів по всій країні.

Безкоштовний онлайн-курс з підготовки лікарняних вчителів за посиланням.

Поділитися цією статтею