Комісія з аудиту вступної кампанії 2017 оприлюднила довідку за результатами своєї роботи з відповідними рекомендаціями щодо того, що можна було б покращити у 2018 році.

Основним проблемним пунктом було визнано низький рівень функціонування ЄДЕБО, що минулоріч зазнала чимало технічних збоїв, та недостатнє інформування цільових груп про важливі моменти вступної кампанії, що зумовило високий попит на отримання додаткових консультацій: за час вступної кампанії на гарячу лінію МОН надійшло 4120 дзвінків, на спеціальну поштову скриньку — 4256 листів; до адміністратора ЄДЕБО (ДП «Інфоресурс») вступники надіслали 17 304 електронних листи та здійснили 10 376 телефонних дзвінків.

Комісія розробила 15 рекомендацій для МОН, більшість з яких стосуються покращення комунікацій зі вступниками та приймальними комісіями. Так, ідеться про впорядкування та легкий пошук інформації для вступників на сайті МОН, створення у Facebook окремої тематичної групи для вступників, розробку блоків найбільш актуальних запитань-відповідей, покращення роботи гарячих ліній, навчання роботи з ЄДЕБО для вишів, тренінги для приймальних комісій тощо.

Поділитися цією статтею