До кінця лютого школи працюватимуть в умовах адаптивного карантину. Зокрема, учнів навчатимуть у змішаній формі — очно та дистанційно. Про це міністр освіти Сергій Шкарлет повідомив у коментарі 24 каналу.

Він додав, що обмежувальні заходи через епідемію коронавірусу попередньо будуть продовжені ще до 30 квітня. За його словами, наразі невідомо, чи будуть зміни у сфері освіти після 28 лютого.

«Зараз чекаємо від МОЗ певних прогнозів і пропозицій щодо подальшого введення або не введення карантину, але попередньо до 30 квітня продовжать такий самий адаптивний карантин. Але в якому варіанті — чекаємо від МОЗ», — розповів Шкарлет.

Міністр повідомив, що в Україні дистанційне навчання в повному обсязі було застосовано максимум у 30 % територіальних громад.

«Був тримісячний локдаун на початку, тоді дійсно проходило повноцінне дистанційне навчання. Але в більшості навчальних закладів застосовується змішане навчання — і дистанційне, і повноформатне — залежно від рівня епідеміологічної ситуації», — пояснив Шкарлет.

За словами міністра, при навчанні онлайн якість освіти відбувається мінімум на 8 %, натомість змішане і дистанційне навчання дає можливість зберегти та не зупиняти освітній процес.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею