Національний тиждень читання відбудеться з 4 по 10 грудня.

Про це пише медіа «Читомо».

Його проведе Український інститут книги. Цього тижня українське суспільство має завдання об’єднатися навколо читання як ключової стратегії для життя.

Цьогорічне гасло акції — «Бути своїми». За словами представників Українського інституту книги, це гасло символізує зв’язок між різними поколіннями та відзначає міць об’єднання українців перед труднощами. Вони вірять, що ця акція стане чудовим способом нагадати всім громадянам про важливість читання як доступної та корисної практики для відпочинку, професійного розвитку та соціальної адаптації.

Щоб приєднатися до акції, читачам необхідно буде опублікувати пости про свої читацькі вподобання із хештегами #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми. Це може бути список важливих книг, історія про враження від певної книги, власні роздуми про важливість читання в соціальних мережах або заклик до друзів приєднатися до акції та поділитися своїми читацькими історіями.

Тижні читання проводяться в багатьох країнах світу. У Великій Британії їх проводять двічі на рік (травень та листопад), у Канаді — у квітні, а в США та Великій Британії акцент робиться на дитячому читанні і теж двічі на рік. Україна приєдналася до цієї традиції у 2021 році завдяки ініціативі Українського інституту книги і проводить тиждень читання під час підготовки до зимових свят.

Поділитися цією статтею