В Україні планують розглянути вакцинацію проти коронавірусу дітей від 5 років орієнтовно з квітня 2022 року. Про це в інтерв’ю ВВС Україна заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Досвід інших країн, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно. Що завдяки щепленням від ковіду попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань. Попереджають спалахи в організованих колективах. Рекомендацій європейської технічної групи експертів щодо щеплення дітей від 5 років ще не було. Тобто на рівні Європи таке питання не розглядали. Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно з квітня», — сказав Кузін.

Департамент охорони здоров’я Канади дозволив використовувати вакцину Comirnaty від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech для дітей від 5 до 11 років ще в листопаді 2021 року.

У США рекомендували бустерну вакцинацію проти коронавірусу дітям віком від 12 до 15 років. Робити щеплення пропонується препаратом Pfizer. Крім того, бустер схвалили для дітей від 5 до 11 років з ослабленим імунітетом.

Поділитися цією статтею