Школи мають право самостійно обирати період канікул, але традиційно більшість із них дослухається до порад Міносвіти. Нині на рішення впливають і прогнози щодо холодної зими та складнощів з опаленням: деякі заклади освіти скасовують осінні канікули, аби додати ці дні до зимової перерви в навчанні. Школи намагаються дати змогу учням якомога довше навчатися в теплих класах.

Цього року інформація стосовно структури навчального року була подана МОН у документі «Методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу в школах у 2022/2023 навчальному році». За ним осінні канікули пропонують вводити з 24 по 30 жовтня 2022 року. Чимало міст вже повідомили, що всі школи в них працюватимуть за цим графіком. Наприклад, так заплановано в Чернівцях та Дніпрі, як пише місцева преса

У Департаменті освіти та науки КМДА оприлюднили інформацію, що на осінні канікули діти підуть із 31 жовтня по 6 листопада. Але столичним школам також дозволено переносити осінні канікули аж на лютий 2023 року. Такий варіант можливий, зважаючи на безпекову ситуацію, епідеміологічний стан з грипу та коронавірусу та інші чинники, що можуть впливати на організацію освітнього процесу. 

Всі три варіанти обрали й школи Львова: деякі з них осінні канікули призначили на останній тиждень жовтня, в інших — на початок листопада, а є й такі, які перенесли відпочинок на лютий. Також є додатковий варіант: у частині закладів середньої освіти канікули скоротили до трьох днів, а решту днів додали до зимових. 

Поділитися цією статтею