Працівники закладів освіти, які не будуть мати щеплення проти COVID-19 станом на 8 листопада, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Про це під час пресконференції, присвяченої застосуванню наказу МОЗ про обов’язкову вакцинацію, заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє УНІАН.

Не будуть відсторонені від роботи лише працівники, які мають протипоказання до вакцинації та нададуть відповідні медичні висновки, видані закладом охорони здоров’я.

«Працівники вищевказаних організацій, якщо вони на 8 листопада не матимуть щеплення проти COVID-19, то вони будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати до того моменту, поки не вакцинуються. Не можуть бути відсторонені особи, які мають протипоказання до вакцинації та які надали відповідний медичний висновок, виданий закладом охорони здоров’я», — розповів Кузін.

Водночас за словами чиновника, працівники які отримають хоча б одне щеплення, не відсторонятимуть від роботи, оскільки навіть одна доза вакцини свідчить про те, що особа не ухиляється від вакцинації.

Також він наголосив, що Міністерство охорони здоров’я має відповідні повноваження на затвердження такого наказу, зважаючи на норми закону «Основи законодавства України про охорону здоров’я», яким передбачено, що саме МОЗ затверджує перелік професій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням.

Поділитися цією статтею