Питання запровадження в Україні надзвичайного стану або комендантської години поки не розглядається. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає урядовий телеграм-канал «Коронавірус_інфо».

За словами міністра, питання введення в країні більш жорстких карантинних обмежень, надзвичайного стану або комендантської години владою поки не розглядається. Але громадяни повинні більш свідомо дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, а відповідні органи — контролювати їх виконання.

Зокрема, в деяких регіонах «червоної» карантинної зони місцева влада приймає рішення про закриття молодшої школи і дитячих садків, учнів 1–4-х класів переводять на дистанційне навчання, хоча загальними умовами карантину це не передбачено.

«Ми можемо прописувати будь-які правила. Але дуже важливо, щоб вони виконувалися. Тільки в такий спосіб ми можемо зупинити розповсюдження третьої хвилі COVID-19», — наголосив Степанов.

Як відомо, відповідно до статті 18 Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану», у разі введення надзвичайного стану додатково можуть вживатися такі заходи, як, зокрема, введення комендантської години.

Комендантська година — це заборона для жителів певного населеного пункту з’являтися на вулицях у встановлений час доби без особливого дозволу. На зазначеній території посилюється патрулювання та охорона об’єктів, а також вводиться пропускний режим.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею