Ітон, однин з найпрестижніших навчальних закладів Великої Британії, віднині забороняє учням смартфони під час навчання. Про це повідомляє CBS News. В елітному коледжі, де навчалися принци Вільям та Гаррі, британські прем’єри Борис Джонсон та Девід Кемерон, своє рішення пояснили так: «Щоб збалансувати переваги і виклики, які технології приносять школам».

Раніше Міністерство освіти Британії підтримало тих директорів шкіл, які заборонили використовувати смартфони у навчальний час. В Ітоні, де річне навчання коштує майже 53 тисячі фунтів (близько 3 мільйонів гривень), сучасні гаджети замінять на кнопкові телефони. Адміністрація пояснила, що таким чином залишає учням можливість зв’язатися з рідними або надіслати просте текстове повідомлення у вільний від уроків час. Для освітніх потреб діти отримають iPad.

Попередні правила елітного приватного коледжу вимагали від учнів здавати свої смартфони на ніч. Цьогорічні новації вже отримали критичні відгуки від прихильників персональних пристроїв у дітей під час навчання. Бо, твердять вони, саме смартфони дозволяють учням брати участь в опитуваннях у реальному часі або отримувати доступ до контенту і даних під час уроків.

В Ітоні навчаються хлопці від 13 до 18 років. У Британії з 12-річного віку 97% дітей мають свої мобільні телефони — дослідження Ofcom. 

Office of Communications або Ofcom — британське агентство, що регулює роботу теле- та радіокомпаній, а також поштової служби.

Поділитися цією статтею