Український студент Валентин Лавренюк підписав контракт із письменником Стівеном Кінгом, викупивши за 1 долар права на екранізацію його оповідання «Велотренажер» 2008 року.

Про це повідомляє видання yabl.

Права на екранізацію оповідання надаються на рік. Згідно з умовами, короткометражний фільм не можна викладати в мережу або транслювати на телебаченні. Випустити стрічку в широкий прокат буде можливо тільки з особистого дозволу Стівена Кінга.

Валентин Лавренюк планує випустити короткометражний фільм за оповіданням до кінця цього року, це буде його дебютний проєкт.

Твір «Велотренажер» розповідає про художника Річарда Сіфкіца, який намагається схуднути та їздить на тренажері в підвалі свого будинку в Нью-Йорку. Чим більше Сіфкіц худне — тим частіше його переслідують дивні ілюзії.

Кінг продає студентам-режисерам права на свої розповіді з 1970-х років. У рамках програми Dollar Baby письменник за 1 долар ділиться своїми авторськими правами зі школярами та студентами-кінематографістами, щоб ті могли екранізувати його роботу. Таких контрактів укладається від п’яти до десяти щорічно.

Поділитися цією статтею
Автор: