Одним із нововведень п’ятого ювілейного сезону Global Teacher Prize Ukraine стала номінація «Найкращий вчитель — ровесник Незалежності» за підтримки Всеукраїнської молодіжної громадської організації «АЙСЕК в Україні». Сьогодні це звання отримала Катерина Бігар, вчителька англійської мови з міста Свалява Закарпатської області.

Знати англійську на рівні B2 і вище, працювати з дітьми рік і більше, мати філологічну, педагогічну або психологічну освіту — саме такими були вимоги до учасників у цій номінації. Та, крім того, Катерину Бігар журі відзначило ще й за прогресивні ідеї та ініціативність.

Тепер переможниця поїде на професійне оплачуване стажування Global Teacher від 2 до 18 місяців, що дає можливість отримати досвід роботи в країнах з абсолютно іншими культурними особливостями та привезти в Україну нові ідеї щодо роботи з дітьми та розвитку професії вчителя.

AIESEC — це міжнародна молодіжна некомерційна, непартійна, громадська організація, повністю керована молоддю у віці від 18 до 29 років, метою якої є мир та реалізація людського потенціалу. Організація дає можливість молоді розвивати лідерство через практичний досвід у середовищі викликів. AIESEC функціонує у 111 країнах, має понад 7 тисяч партнерів по всьому світу, щороку проводить більш ніж 30 тисяч стажувань і щороку дає змогу подорожувати 500 українським волонтерам.

Церемонія проходить за підтримки Українського культурного фонду.

Поділитися цією статтею