Карантин в Україні буде продовжено до 11 травня. Саме на початку наступного місяця очікують можливий пік захворюваності. Лише після цієї дати, за умови сприятливої епідеміологічної ситуації, почнуть поетапно послаблювати обмеження. 

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 22 квітня, повідомляють на сайті Кабміну.

Для послаблення карантину має бути кілька підстав: якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в країні не зміниться або коливатиметься в межах 5% та лікарні будуть заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на 50%.


«Якщо все буде добре і епідемічна ситуація буде сприяти, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг. Можливо, будуть інші пом’якшувальні заходи. Але про них ми зможемо говорити пізніше», – зазначив Денис Шмигаль.


За словами Прем’єр-міністра, такі дії дадуть змогу повернути частину людей на роботу, покращити емоційне здоров’я українців та дати старт розігріву економіки.

План виходу з карантину передбачає такі завдання:

  • збільшити кількість тестувань на коронавірус;
  • покращити забезпечення лікарень та лікарів усім необхідним;
  • запровадити е-контроль самоізоляції як альтернативи обсервації;
  • створити нові правила функціонування для об’єктів обслуговування населення з обов’язковим соціальним дистанціюванням, масочним режимом та постійною дезінфекцією.
Поділитися цією статтею
Автор: