Карантин, запроваджений в Україні у зв’язку з епідемією коронавірусу, буде продовжений, але з 11 травня діятимуть певні пом’якшення. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

«Карантин буде продовжений до 22 травня. Далі ми будемо дивитися, як буде рухатися пандемія у світі, як відбуватиметься коливання кривої захворюваності у нас», — сказав він, передає hromadske.ua.

Однак з 11 травня в країні почнуться перші послаблення обмежень, зокрема відкриють парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, літні майданчики окремих кафе та ресторанів.

У Міносвіти повідомили, що навчання завершать дистанційно.

Інформацію про пом’якшення обмежень опублікували на сайті Уряду www.kmu.gov.ua:

«Ми дозволимо роботу закладів громадського харчування на виніс. Роботу літніх майданчиків кафе і ресторанів просто неба в закладах, зареєстрованих як оператори потужності», — зазначив Денис Шмигаль.

Також, за його словами, буде дозволена оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ.

«Дозвіл працювати за певних умов отримають заклади побутового обслуговування населення за визначеними критеріями. Музеї, бібліотеки, тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах. Стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси, сервіс побутової техніки. Все це буде прийнято. Постанова буде опублікована і бізнес зможе бачити чітко, в яких сферах ми плануємо пом’якшення карантинних заходів з 11 травня», — повідомив очільник Уряду.

Водночас він зазначив, що поки в Україні діють карантинні обмеження: «До 11 травня ми просимо українців дотримуватися правил. Це не тільки заклики Уряду, а й наших лікарів, які зараз фактично на передовій. Дуже важливо правильно завершувати процес карантину».

Поділитися цією статтею
Автор: