Міносвіти разом з Пенсійним фондом планують створити систему, яка б моніторила працевлаштування випускників вищої та професійної освіти. 

Таким чином будуть відслідковувати успішність кар’єрного росту випускників відносно до закладу, у якому вони здобули освіту.  Це визначить перспективи, які надає кожен виш вступникам і роботодавцям.

«Також це дасть МОН більше важливих даних про якість освіти та можливості, які дають заклади, для коригування освітньої політики», — пояснила міністриня освіти і науки Лілія Гриневич.

Для реалізації проєкту необхідно звести ЄДЕБО (Єдину державну електронну базу з питань освіти) та Реєстр застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд. Для цього потрібні зміни до законодавства, проєкт яких вже розробив МОН та пропонує  розглянути Верховній Раді, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Нагадаємо: майже половина безробітних України має вищу освіту.

Про це повідомила в.о. голови Державної служби зайнятості Ольга Макогон під час засідання Ради з питань професійної орієнтації населення. Також 35% зареєстрованих осіб мають відповідну професійно-технічну освіту, але не знайшли себе на ринку праці.

Поділитися цією статтею