У вже завершений фундамент нової школи в інноваційному парку UNIT.City заклали капсулу часу. Над створенням нового навчального закладу працює громадська спілка «Освіторія», а девелопером є компанія UDP.

Школа матиме STEM-спрямування (Science, Technology, Engineering and Mathematics) та фокусуватиметься на викладанні точних та природничих наук, технологій, інженерії та математики.

«В Україні є науковий потенціал, який важливо зберегти та реалізувати — саме тому ми й будуємо цю школу. Це — територія майбутнього. Від інженерних рішень та дизайну приміщення до навчальних програм і методик — ми створюємо інноваційний простір для якісної української STEM-освіти», — сказала про новий навчальний заклад його засновниця, голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин, що раніше заснувала Новопечерську школу.

Приміщення нової школи буде реалізовано в концепції простору, що навчає та взаємодіє з дитиною: музейні експозиції та куточки для експериментів у класах та коридорах, теплиця, сучасна обсерваторія, місце для проведення уроків на свіжому повітрі. Окрім цього, у школі будуть лабораторії для молодшої, середньої й старшої школи з технологій і дизайну, хімії та біології і робототехніки.

Навчальні методики будуть спиратися на шкільні системи країн, які регулярно демонструють високі результати оцінювання якості освіти PISA з математики та природничих наук.

Засновники школи — експерти «Освіторії» — використають досвід Сінгапуру, Великої Британії, Німеччини, Канади та США. Нова школа на 990 дітей розпочне роботу 1 вересня 2023 року.

Поділитися цією статтею