Кабінет Міністрів своєю постановою переніс з 2021 на 2022 рік початок дії своєї постанови «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки», яка мала затвердити нові посадові оклади для освітян.

Дію постанови відтермінували ще на один рік «у зв’язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування».

Відповідно до відтермінованої постанови КМУ №822 найменший розмір посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічного працівника мав становити з 1 січня 2021 року три розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня 2021 року.

Крім того, Кабмін виключив пункт про те, що мінімальна зарплата працівників освіти і науки з 1 січня 2023 року становитиме чотири розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня 2023 року.

Таким чином, з 2022 року мінімальний посадовий оклад у галузі має становити 3,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня 2022 року.

МОН звертає увагу, що відтермінування постанови КМУ № 822 не передбачає змін в умовах оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників, що діють сьогодні, а саме: встановлення доплат, надбавок, підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати).

Фото Національний банк України.

Поділитися цією статтею