Американське космічне агентство НАСА запустило продовження програми «Історії з космосу». Астронавти прямо з космічної станції, читають дітям популярні книжки англійською мовою.

Книги доставляють на Міжнародну космічну станцію, астронавти читають їх і записують це на відео, яке потім публікують на сторінці проєкту і на Ютуб-каналі.

Ідея прийшла колишньому директору за освітою Патрісії Трайб. Вона вирішила організувати програму після того, як провела невелике дослідження рівня грамотності та наукових знань населення США. І прийшла до висновку, що їх необхідно поліпшувати та поглиблювати, причому робити це способом, який поєднає в собі науку та читання, і при цьому буде максимально доступним.

«Що може бути краще для того, щоб запалити в дітях інтерес до науки і читання? Вони не тільки слухають книги, а й можуть розглядати Міжнародну Космічну Станцію », – сказала Патриція в своєму інтерв’ю Huff Post.

Проєкт вигадали кілька років тому, за цей час астронавти записали для дітей безліч цікавих історій, в тому числі про польоти в космос. До всіх книг є одна вимога – вони повинні бути науково перевіреними.

Поділитися цією статтею