Нововолинська лікарня змінила напис на бирках для немовлят, які раніше стилізували під позначки для одягу, повідомляє ВВС.

Раніше в цьому пологовому розробили бирки, де вказували «склад» дитини — 50 % мама, 50 % тато, і правила догляду — не прати у пральній машині і не прасувати. Утім, цей креатив розкритикували в соцмережах.

Бирки з написом «Зроблено з любов’ю» почали чіпляти 10 вересня, фото запостили у Facebook лікарні із запитанням: «Як це мило, правда ж?»

Частина користувачів із цим твердженням погоджувалась, а частина висловила обурення.

«Не сприймаю я таке ставлення до народження Людини», — написала співголова Всеукраїнської громадської організації «Служба захисту дітей» Людмила Волинець. Деякі користувачі соцмереж також зауважували, що обставини народження дитини бувають різними, і не кожна мама буде рада бачити такий напис — наприклад, якщо вона народжує сама і батько дитини вже покинув її, або взагалі зачаття відбулось внаслідок насилля.

Директор Нововолинської лікарні Олег Шипелик, який ініціював створення таких бирок, каже, що спантеличений таким суспільним резонансом, а особливо тим, що ця новина розійшлася в російських ЗМІ. Каже, хотів вигадати щось для сучасних батьків, щоб їм запам’яталось.

«Доручив підібрати варіанти і погодити з батьками. Їм цей сподобався. І вдягається ж лише раз під час виписки — дома з цим ніхто ж не ходить», — каже головлікар.

Однак після розголосу в лікарні розробили інший дизайн бирок, аби нікого не образити. Там немає правил догляду за немовлям у формі позначок, також немає «складу дитини» у відсотках. Якщо батьки ще не обрали ім’я дитини, будуть вписувати щось на кшталт «наше сонечко», «ангелик».

Бирки друкують на картоні з даними немовляти. Їх вже отримали 10 немовлят. Деякі батьки і далі просять бирки першого варіанту, з «правилами догляду». У лікарні кажуть, що тепер можливі обидва варіанти.

Поділитися цією статтею