Знаменитостям час вивчити правила граматики, вважають 14-річні школярі, які вирішили полювати на помилки зірок у соціальних мережах. Під прицілом «детективів середньої освіти», як вони себе називають, опинилися політики, актори, спортсмени і навіть письменники, повідомляє Euronews.

Для виявлення злісних порушників правопису школярі іспанської школи з Берланги створили акаунти в Instagram та Twitter і вже мають десятки тисяч підписників.

На «граматичний патруль» підлітків надихнув викладач географії Алехандро Галан. Він сподівається, що за допомогою соцмереж, на які деякі школярі витрачають дуже багато часу, їм вдасться краще запам’ятати правила орфографії і пунктуації.

«Виловлювати помилки в соцмережах — набагато захопливіший спосіб опрацьовувати отримані в школі знання, ніж традиційні домашні завдання», — сказав Галан. За словами вчителя, цю ідею він запозичив у школи в Бразилії, де таким чином вивчали англійську мову. Для перевірки учні відбирають підтверджені акаунти, переважно, іспанських зірок.

«Я думала, що ми будемо знаходити менше помилок, — зізналася одна з «детективів» Ана Чавес. — Цей проект відкрив мені очі». Деякі знаменитості, включаючи прем’єр-міністра Іспанії, відповідають на повідомлення школярів і дякують їм за «граматичний патруль».

Поділитися цією статтею