В Індії працює школа, яка не бере з учнів гроші за навчання. Щотижня діти мають здавати пластик, повідомляє Forbes.

Школу Акшар побудували 3 роки тому на кордоні Гімалаїв. Аби обігрітися взимку, місцеві жителі спалювали пластик і опалювали будинки. Однак шкідливі випаровування почали завдавати непоправної шкоди довкіллю та їхньому здоров’ю.

Засновники школи Мазін Мухтар і Парміта Сарма вирішили покращити освіту громади і змінити ставлення до екології навколишнього середовища. Вони почали заохочувати школярів приносити до школи пластик і ним розраховуватись за навчання.

https://www.forbes.com

Щотижня учні у віці від 4 до 15 років вишукуються в чергу з продуктовими пакетами, наповненими пластиковими пляшками, упаковками тощо. Засновники школи в такий спосіб вирішили кілька проблем: зробили доступним навчання для бідних верств населення, змінили екологічну культуру громади, почали заробляти на переробці пластику гроші. Унаслідок таких змін місцеві жителі тепер разом прибирають територію міста.

https://www.forbes.com

Навчальна програма спрямована на те, щоб учні усвідомлювали проблеми довкілля та необхідність дбайливого ставлення до природи. Також учні навчаються встановлювати сонячні батареї, вивчають столярну справу та електроніку. Це ті навички, які допоможуть їм працевлаштуватись у майбутньому. Засновники планують побудувати понад 100 подібних шкіл у найближчі 5 років. 

Засновники школи, www.forbes.com

Переклад: Всеосвіта

Поділитися цією статтею