Генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск переконаний, що навчання в коледжах і університетах потрібне для розваг, а не для отримання нових знань (при цьому сам Ілон закінчив університет і на більшість вакансій його компаній вищу освіту все ж вимагають).

Таку заяву він зробив на конференції Satellite 2020, відповідаючи на питання про спрощення доступу до навчання в коледжі для малозабезпечених студентів, передає CNBC.

Ілон Маск заявив, що сьогодні не обов’язково вступати в університет, тому що ці знання можна отримати й безкоштовно.

«Вам не потрібен коледж, щоб щось вивчити. Цінність університетів у тому, щоб бачити, чи може хтось над чимсь наполегливо працювати», — вважає Маск.

Він додав, що «коледжі — це, в основному, для розваги і для доказу, що ти займаєшся своїми справами, але вони не для навчання».

Подібні настрої висловив і партнер Маска в PayPal Пітер Тіль, який майже десять років тому почав виплачувати підприємцям за те, щоб ті залишили коледж і працювали над стартапом.

Тіль та Маск запевняють, що під час прийняття на роботу в Tesla і Space X претендентів оцінюють насамперед за рівнем їхніх знань, а не за наявністю дипломів.

При цьому Маск закінчив Пенсільванський університет, а Тіль отримав ступінь бакалавра і потім став доктором права у Стенфорді.

Незважаючи на скептицизм Маска, у багатьох відкритих списках вакансій у SpaceX ступінь бакалавра або вища освіта є основною вимогою.

Нагадаємо, за даними Служби зайнятості в Україні майже кожен другий безробітний має вищу освіту. 

Фото: https://www.cnbc.com

Поділитися цією статтею
Автор: