25 січня більшість закладів загальної середньої освіти вже розпочали освітній процес в очній формі, з частковим використанням змішаної та дистанційної форм, повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Від сьогодні в Україні діють карантинні заходи, які були встановлені Урядом у грудні 2020 року. Отже, дитсадки та школи можуть працювати у звичному режимі.

Для них передбачені такі обмеження — заборонено:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50 % здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

За парти повернулися учні (майже 100 % шкіл — очний формат) Одеської, Хмельницької, Дніпропетровської, Волинської, Донецької, Чернігівської, Івано-Франківської, Житомирської областей та Києва.

Від 99 % до 91 % шкіл повернулися до очного формату навчання в Черкаській, Луганській, Сумській, Київській, Миколаївській (у Миколаєві учні 1–4-х, 9-х, 11-х класів навчатимуться в очному режимі, решта — за змішаною формою), а також у Херсонській та Харківській областях. Від 70 % до 58 % шкіл працюють очно в Чернівецькій, Запорізькій, Кіровоградській областях.

На Полтавщині переважно змішана й дистанційна форми навчання. У Тернопільській області учні молодших класів відвідують уроки у звичному режимі, а школярі 5–11-х класів навчаються за змішаною формою. У Вінницькій області 1–4-ті та 9–11-ті класи навчаються очно, 5–8-ті класи — за змішаною формою. У Рівненській, Львівській та Закарпатській областях переважно очна та змішана, частково — дистанційна форми навчання.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею