Офіційне розʼяснення від Міністерства економіки України про те, чи підпадають заклади освіти під дію постанови Кабміну №481, за якою працівники субʼєктів господарювання державного сектору економіки мають повернутися до роботи в Україні, опублікував у Telegram-каналі Освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Омбудсмен наголошує, що практично всі заклади дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої, позашкільної освіти не є суб’єктами господарювання державного сектору економіки.

Тобто працівників більшості закладів освіти Постанова №481 не стосується.

Перевірити, чи підпадає ваш заклад освіти чи установа під дію постанови уряду, можна за цим переліком субʼєктів господарювання державного сектору економіки.

«Увага! Якщо вашого закладу освіти у цьому переліку немає, то постанов №481 не може застосовуватись до працівників цього закладу», — наголошує Сергій Горбачов.

Також на сайті омбудсмена опублікували перелік «суб’єктів господарювання державного сектору економіки» зі сфери освіти — тобто тих, працівники яких таки підпадають під дію постанови. За висновком аналітиків, це чітко визначені окремі державні підприємства, навчально-науково-методичні центри, інститути, спеціалізовані видавництва, науково-виробничі, торговельно-промислові підприємства, підприємства громадського харчування для закладів освіти, підрозділи закладів освіти та інші підприємства, засновником яких є Міністерство освіти і науки України, місцева влада або відповідний заклад освіти.

Поділитися цією статтею