Заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей зазначив, що міністерство підтримує ідею скасування загальноосвітніх шкіл-інтернатів. Натомість планується, що діти-сироти ходитимуть до звичайних загальноосвітніх закладів. Про це Хобзей заявив під час семінару-наради з питань реформи інституційного догляду 28 листопада, повідомляє МОН.

«Дітей не потрібно відділяти від інших, навпаки, треба сприяти їх соціалізації. А поки дитині не знайшли сім’ю, колеги з Мінсоцполітики мають подбати про те, аби вона могла тимчасово проживати в пансіонаті», — підкреслив заступник Міністра.

Разом із тим, санаторні, спеціалізовані та спеціальні школи-інтернати повинні продовжувати свою роботу. Для обдарованих дітей новим Законом «Про освіту» передбачено функціонування мистецьких, спортивних, військових та наукових шкіл.

Згідно з «Національною стратегією реформування інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки» три міністерства — МОН, МОЗ та Мінсоцполітики — працюватимуть спільно над вдосконаленням системи навчання й виховання дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Поділитися цією статтею