Українським учителям у 12 регіонах планують передати майже 39 тисяч ноутбуків для забезпечення якісного освітнього процесу. Цьому сприятиме нещодавно заснована Фундація Олени Зеленської, повідомив Укрінформ.

Вчителі Чернігівщини та Луганщини вже отримали понад 3000 ноутбуків. Впродовж листопада заплановано передати 20 981 ноутбук до Луганської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської, Житомирської, Чернігівської та Київської областей. Ще майже 18 тисяч ноутбуків у січні-лютому отримають освітяни Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської та Харківської областей. 

«Обираючи регіони, ми керувалися принципом, що необхідно пропорційно покрити потреби областей, у яких великий відсоток дистанційного навчання, а також велика кількість пошкоджених і зруйнованих закладів освіти», — прокоментувала директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

Донорами проєкту виступили компанії HP та Microsoft, які надали ноутбуки та програмне забезпечення відповідно.

Нещодавно заснована Фундація Олени Зеленської наразі діє в трьох напрямках: медицина, освіта та гуманітарна допомога. Зокрема в рамках освітнього напряму школи можуть подати заявку на допомогу у відбудові навчального закладу та матеріально-технічному забезпеченні. Зробити це можна на сайті ініціативи.

Фото: https://ua.depositphotos.com/

Поділитися цією статтею