Vsimdim — перша програма в Україні, яка пропонує не лише тимчасове житло (мобільний будиночок із ремонтом), а й допомогу психолога, HR та соціального працівника, які працюватимуть з родинами —учасницями програми.

Аби зробити адаптацію якомога успішнішою та ефективнішою, організатори співпрацюють з офіційними освітніми закладами, в яких діти зможуть навчатися на квотній основі та (що найважливіше) отримати консультацію від представника вступної комісії для якісної підготовки до навчання. Серед закладів, з якими мивже почалася співпраця: ХНУ ім. В. Н. Каразіна та ХНУ ім. Ярослава Мудрого. Також усі учасники програми отримають можливість безкоштовно навчатися на курсах від Projector.

Долучитися до проєкту можна за заповненою анкетою.

Далі анкети потрапляють на перевірку спеціалістам, які відбирають родини для поселення, аби бути певними, що це люди, які дійсно потребують допомоги. Потім учасники отримують будиночок (мобільний модульний) на півроку в Київській області на ділянці. До того ж учасники щотижня безкоштовно займаються із спеціалістами: навчаються, подають резюме на роботу та налагоджують ментальний стан. За півроку або раніше за бажанням родина виїжджає до повноцінного житла, яке вже матиме змогу орендувати. У разі якщо такої змоги родина не матиме, термін проживання може бути подовжено до 12 місяців.

Більше про програму можна дізнатися за посиланням.

Фото: https://pixabay.com/

Поділитися цією статтею