Національна премія Global Teacher Prize Ukraine відзначила вчителів-новаторів в особі Максима Гвоздецького із Запоріжжя. Він викладає фізику в Запорізькій гімназії № 11.

Максим вирішив новаторськи підійти до викладання свого предмета: за три роки він змонтував безліч інтерактивних відео за навчальною програмою для учнів 7–9-х класів. До створення відео вчитель підійшов креативно: героями відео стали Месники, Хобіт, Супермен, Аквамен, Дарт Вейдер та багато інших популярних нині героїв. За словами Максима, саме ковід та повномасштабне вторгнення підштовхнули його до цієї ідеї.

Озираючись на свої уроки в школі, я почав шукати відео на YouTube, які можна було запропонувати учням. Варіантів, звичайно, багато, але більшість відео — це просто записана та озвучена презентація з дуже великими часовими рамками. Я вирішив, що це не те, що потрібно моїм учням. І тут я повернувся до думок, що саме в створенні відео я можу себе проявити. До того ж, своїми відео я зможу допомогти в навчанні не тільки своїм учням, а й усім учням України, зазначив педагог у своїй анкеті.

Нагороджував Максима особисто прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Долучився до нагородження педагога і Рамін Шазамані, директор міжнародної організації War Child, що підтримує дітей у зонах конфлікту по всьому світу, у тому числі в Україні.

Ми давно працюємо з дітьми, життя яких серйозно постраждало від конфліктів. Тож як ніхто знаємо, що їх психологічна підтримка, а також створення можливостей для навчання часто потребує інноваційних і креативних підходів. Я захоплююся українськими вчителями і тим, як їм вдається долати освітні виклики з таким запалом і наполегливістю. Кожен із них заслуговує на нагороди, сказав Рамін Шазамані, директор міжнародної організації War Child.

Максим отримав спеціальну нагороду від War Child — освітню подорож для отримання нового досвіду та розширення власних освітніх горизонтів. Також учитель отримав грант від ЮНІСЕФ на мільйон гривень на втілення освітньої мрії.

Цією відзнакою партнер Global Teacher Prize Ukraine — міжнародна організація WarChild, яка впроваджує освітні ініціативи та надає психосоціальну підтримку дітям у зонах конфлікту — подякував усім учителям-змінотворцям.

— Вже 9 років я працюю вчителем фізики. Це змінило моє життя назавжди. Моя улюблена робота дозволяє мені ділитися своєю енергією з дітьми, а вони дарують мені свої емоції. Я дякую учням за жагу до знань, — коментує свою нагороду Максим.

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів — агентів освітніх змін, що проводиться з 2017 року в Україні. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

Цьогоріч Global Teacher Prize Ukraine зібрала понад пів тисячі історій вчителів з усієї України. Вже другий рік головна мета премії під час повномасштабної війни — розповідати історії вчителів, щоб у такий спосіб подякувати їм і відзначити важливість їхньої праці. А 7 жовтня на церемонії організатор премії — громадська спілка «Освіторія» — в ефірі національного телемарафону показав історії, які уособлюють українське вчительство воєнного часу.

Поділитися цією статтею