Міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що в окремих областях місцева влада зловживає своїми повноваженнями та зменшує надбавку за престижність. Про це міністр зазначила на своїй сторінці в мережі Facebook.

Також у деяких місцевостях педагогів навіть змушують протягом карантину брати відпустку за власний рахунок. Однак така ситуація не є правомірною, бо, за словами міністра, освітньої субвенції на зарплати вистачає для виплати коштів вчителям. Залишки минулорічної освітньої субвенції міністерство дозволило витратити місцевим органам на матеріально-техніче забезпечення, однак тепер це відобразилося на економії на вчителях.

У разі недотримання зобов’язань виплатити кошти вчителям у повному обсязі міністерство змушене буде позбавити міські органи права на ці кошти взагалі.

Звісно, можуть бути об‘єктивні обставини, і коштів у деяких окремих місцевостях може не вистачати. Однак це не привід економити на педпрацівниках. У такому випадку МОН відкрите для розгляду можливостей допомогти, варто лише написати лист із відповідним проханням до міністерства.

У Міністерство освіти і науки України почали надходити повідомлення про те, що в окремих областях місцева влада…

Gepostet von Лілія Гриневич Lilia Hrynevych am Samstag, 17. Februar 2018

Поділитися цією статтею