21 серпня під час виступу на Всеукраїнській серпневій конференції «Нова українська школа – старт реформи, участь громад» міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла основні освітні тенденції на поточний період.

Так, міністр зазначила про складну ситуацію з вивченням математики. На ЗНО з математики — найбільша кількість 200-бальників; на міжнародній олімпіаді з математики українська команда школярів цьогоріч посіла 4-те місце у світі. Однак разом з тим математика має порівняно велику кількість дітей, що складають ЗНО на поганий результат.

Також Лілія Гриневич озвучила основні факти про розвиток освіти в Україні. Зокрема, на кабінети української мови та україномовні пришкільні табори було виділено 46,8 млн грн. Інклюзивна освіта зросла на 71,7%. Розбудовано 537 опорних шкіл на заміну звичайних і не завжди ефективних сільських шкіл. Розроблено положення про школи при лікарнях для навчання хворих дітей.

Підвищили кваліфікацію вже 22 тис. вчителів початкових класів і 18,5 тис. вчителів іноземної мови.

Що стосується освітнього середовища, 2 млрд грн інвестувала держава в шкільне обладнання, з них 1 млн 162 тис. — для НУШ.

Також міністр заборонила вчителям у новому навчальному році тримати дітей за партами зі складеними руками і порадила не йти в навчальному процесі «строго за підручником».


Реформа НУШ за підрахунками міністерства охоплює 65% населення України:

Автор фото: Анна Сидорук
Поділитися цією статтею