Міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла, що завезення наборів LEGO до шкіл триватиме у 4 етапи. Про це повідомляється на сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

Основні набори, необхідні для кожного першокласника, повинні бути забезпечені вже до 1 вересня. The LEGO Foundation погодилась безкоштовно забезпечити всі перші класи комунальних та державних шкіл України двома типами наборів LEGO — «6 цеглинок», які забезпечуватимуться у розрахунку на кожного першокласника, та LEGO Play Box, які надаватимуться додатково на кожен клас.

Перший етап постачання наборів: червень 2018 року. В його межах до українських шкіл надійдуть усі набори «6 цеглинок» (відразу в повному обсязі) та деякі LEGO Play Box (до центральних регіонів України: Вінницької, Житомирської, Київської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Чернігівської області та до міста Києва).

Другий етап: вересень 2018 року. Ігровими наборами LEGO Play Box буде забезпечено: Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Тернопільську, Волинську, Рівненську, Чернівецьку та Хмельницьку область.

Третій і четвертий етапи: грудень 2018 – квітень 2019 року. Ігровими наборами LEGO Play Box буде забезпечено: Кіровоградську, Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Харківську та Полтавську область.

Загалом в Україну потрапить близько 50 вантажних машин з ігровими наборами; завдяки цьому ігрові методики навчання зможуть випробувати майже 400 тис. першокласників з 16 тис. шкіл, де проводитимуть навчання близько 22 тис. вчителів.

Поділитися цією статтею