Міністр освіти і науки Лілія Гриневич у рамках зустрічі у Вашингтоні з очільницею Bureau of Educational and Cultural Affairs обговорила можливості розширення американсько-українських освітніх програм. Про це міністр зазначила на своїй сторінці у Facebook.

Одним із пунктів обговорення стало питання збільшення квот для українських учасників стипендій імені Фулбрайта та програми FLEX.

Ще порція розповідей про Вашингтон) Сьогодні, як й планувалось, були дві зустрічі в Держдепі США – з очільником з Bureau…

Gepostet von Лілія Гриневич am Donnerstag, 8. Februar 2018

Також було обговорено створення програми обміну вчителями, малі програми на підтримку Нової української школи. Україна звернулась до Управління ім. Фулбрайта за сприянням у створенні незалежної рейтингової системи університетів в Україні та тестування з української мови.

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США, посідає чільне місце в системі міжнародної освіти. Вона успішно діє з 1946 року, нині — у понад 160 країнах світу. За час існування програми в Україні — з 1992 року — близько 1000 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження в США. У свою чергу, понад 650 американців викладали в українських вишах і займалися науковою працею.

Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) — це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД) — Євразії, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати в американській родині.

Поділитися цією статтею