Сьогодні під час церемонії Global Teacher Prize Ukraine у номінації «Вчитель-новатор 2021» від Microsoft у партнерстві з Lenovo здобула відзнаку Наталія Власова, вчителька з Дніпра.

Переможниця отримала спеціальний приз — інноваційне комп’ютерне рішення для змішаного навчання Teams Rooms у максимально зрозумілому та інтерактивному форматі. Рішення включає обладнання від Lenovo та програмне забезпечення від Microsoft.

QR-коди, MozaBook, ІКТ, Kahoot, Canva, Plikcers, LearningApps, меми та фотоколажі — все це охоче та регулярно вчителька використовує на уроках. Крім того, під час дистанційного навчання пані Наталія розробила авторський безоплатний курс для вчителів для полегшення та урізноманітнення онлайн-уроків. Журі відзначили вчительку за активне впровадження інновацій у школі та відкритість до нових знань.

«Новації, технології на уроках — це здатність дати учням більше, відкрити їм нові можливості, дати навички ХХІ століття. Я бажаю, щоб у кожній школі України — і в містах, і в селах — була така можливість».

«Пам’ятаєте своє навчання в школі чи університеті? Я навчався в університеті, коли в мене з’явився перший персональний комп’ютер у середині 90-х. Це була фантастика! І я зрозумів, що це величезні можливості! Проте сьогодні ноутбук уже не має викликати вау-ефекту, ми точно знаємо, що кожен учень повинен використовувати можливості цифрових технологій щодня. Я радий, що Lenovo разом із Microsoft допомагають проявити новаторські здібності та таланти, полегшують доступ до навчання кожному учню, де б він не перебував: вдома чи у класі. Це рішення надає можливість учителям взаємодіяти з усіма учнями однаково ефективно. Це інновації, що надихають учнів навчатися, а вчителів — навчати!» — коментує Тарас Джамалов, генеральний директор Lenovo в Україні.

Компанія Lenovo — світовий лідер у розробці та виробництві інноваційних технологічних рішень для дому та бізнесу. Lenovo — це стартова точка багатьох відкриттів для кожного.

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) — технологічна компанія з капіталізацією 50 млрд доларів США, що має представництва у 180 країнах. Lenovo входить до переліку найбільших міжнародних компаній Fortune Global 500, у якому в 2019 році посіла 212 місце, піднявшись на 28 сходинок. Утримуючи лідерські позиції протягом багатьох років, Lenovo надає всьому світу надійні, високоякісні, безпечні продукти й послуги, серед яких смартфони (у тому числі бренд Motorola), планшети, ПК (включаючи ігрову лінійку Legion та відомі бренди ThinkPad, YOGA), робочі станції, пристрої AR/VR, а також розумні рішення для дому та офісу. Рішення, розроблені Lenovo для центрів обробки даних нового покоління (ThinkSystem, ThinkAgile), створюють обчислювальні потужності та можливості, що змінюють бізнес і суспільство.

Також на сцені привітав вчительку з перемогою Олександр Мацько, керівник департаменту споживчого сегмента і каналів збуту «Майкрософт Україна»:

«Місія Microsoft — дати можливість кожному учню та кожному вчителю досягти більшого. Ми активно працюємо по всій Україні та надаємо доступ до найновіших та найкращих хмарних технологій Microsoft для всіх студентів та викладачів, що дозволяє їм забезпечити безперебійний процес навчання.

Для більшості шкіл змішане або віддалене навчання сьогодні означає «квадратики» на екрані з обличчями учнів. В такому форматі важче залучати учнів у процес та більш складно допомагати їм у досягненні успіхів. Проте технології продовжують розвиватися та не лише дозволяють отримати досвід безперебійного дистанційного навчання, але також сприяють вдосконаленню традиційного навчання. Ми раді, що в Дніпрі вперше на території України буде встановлене інноваційне комп’ютерне рішення Teams Rooms, що забезпечує дитино центрований підхід з інтелектуальними функціями, щоб кожен учень був почутим, побаченим, поміченим та залученим».

Microsoft (Nasdaq «MSFT» @microsoft) — найбільша компанія в світі — розробник програмного забезпечення з капіталізацію понад 2 трильйони доларів США, забезпечує умови для цифрової трансформації в епоху «інтелектуальної хмари» та «інтелектуальних технологій». Місія компанії — дати можливість кожній людині та організації на планеті досягти більшого.

Поділитися цією статтею