Премія Global Teacher Prize Ukraine назвала імена фіналістів. Цю нагороду вважають українським «Оскаром» для вчителів. Подаємо їх за абеткою.

До ТОП-10 найкращих учителів України увійшли:

Людмила Боднарюк, Мистецтво, Музичне мистецтво, Художня культура; Виноградів, Закарпатська область

Олеся Браташ, Українська мова і література; Добротвір, Львівська область

Юрій Гайдученко, Зарубіжна література, Українська мова і література; Київ

Наталія Голоднюк, Англійська мова; Сміла, Черкаська область

Олександр Жук, Інформатика, Інклюзія; Запоріжжя

Олександр Лисич, Хімія; с. Чорнотичі, Сосницький район, Чернігівська область

Богдан Портяний, Географія, Правознавство; Горішні Плавні, Полтавська область

Наталія Рудніцька, Зарубіжна література, Українська мова; Кам’янець-Подільський, Хмельницька область

Світлана Стельмах, Громадянська освіта, Правознавство, Історія України; Херсон

Олександр Черкас, Інформатика, Українська мова і література; Київ

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів — агентів освітянських змін. Має на меті відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію в 2017 році заснувала ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

Цього року переможець отримає 250 тисяч гривень, 1 рік безкоштовного навчання від «Освіторії», поїде в березні 2019 року на Global Education & Skills Forum 2019 у Дубай, де познайомиться з найкращими вчителями світу та відомими людьми, що переймаються освітою.

Переможця назвуть 7 жовтня. Обирає його журі: голова «Освіторії» Зоя Литвин, телеведуча «1+1» і куратор премії Наталія Мосейчук, фіналістка Всесвітнього конкурсу для вчителів Global Teacher Prize 2018 Марджорі Браун, ініціатор і натхненник освітнього руху EdCamp в Україні Олександр Елькін, заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2017 Паул Пшенічка, дитячий сімейний психолог Світлана Ройз, учасниця популярного тін-гурту Open Kids Аня Бобровська та автор проекту ROLF’S Валентин Фречка.

Ви також можете проголосувати на одного з фіналістів тут — на сайті ТСН розпочалося голосування за приз глядацьких симпатій. Його переможець отримає поїздку «Освітній десант».

Поділитися цією статтею