Ювілейний сезон премії Global Techer Prize Ukraine та партнери Zagoriy Foundation продовжують традицію відзначати найкращих вчителів хімії. Цього року відзнаку виборов Сергій Джавахішвілі, вчитель із Кременчуцького ліцею № 4 «Кремінь».

У своїй практиці Сергій використовує системно-діяльнісний підхід. Його метою є переорієнтація навчального процесу на самостійну роботу учнів шляхом використання різноманітних видів діяльності та інноваційних технологій. Так Сергій поєднує розвивальне навчання та коучинг. Навчальні задачі завжди мають характер інтеграції на межі кількох дисциплін: математика-хімія, фізика-хімія, хімія-англійська. Серед його учнів є лауреати стипендії Президента України та учні, що складають ЗНО на 200 балів. Попри це Сергій є справжнім моральним авторитетом серед дітей та заохочує їх до спортивного способу життя.

Сергій Джавахішвілі

«Освіта в Україні сьогодні дозволяє розкривати таланти в дітях, але не вчить їх ними користуватися. Важливим стає не стільки навчити дітей бути гнучкими, скільки пояснити надто консервативним батькам переваги такої гнучкості та вміння їхніх дітей підлаштовуватися під навколишні зміни».

Директорка Zagoriy Foundation Євгенія Мазуренко нагородила Сергія та привітала на сцені церемонії Global Teacher Prize Ukraine 2021:

«Один з найважливіших талантів вчителя, як на мене, — це вміння розповідати про складні речі просто. Вміння підсилити цікавість — це справжня суперсила!

Людина, яка дійсно любить свій предмет та пояснює його цікаво — це провідник учня у нові світи. У цих світах, наприклад, складні хімічні формули перетворюються на захопливі хімічні реакції в лабораторії. Підтримка талановитих вчителів запускає ланцюжок змін. Один хороший педагог надає крила сотням учнів, які вже завтра стануть будувати країну».

Як і в попередні роки, переможець номінації отримав 200 000 гривень, 100 000 з яких може витратити на власний розсуд, а решту — на розвиток школи.

Благодійний фонд Zagoriy Foundation був створений у 2015 році Глібом, Катериною та Володимиром Загоріями для реалізації благодійних проєктів. Zagoriy Foundation системно впроваджує накопичений поколіннями сім’ї Загорій досвід благодійництва.

Cпівзасновники родинного фонду Гліб та Володимир Загорії — представники династії фармацевтів, доктори фармацевтичних наук. Місія Zagoriy Foundation — розвиток культури благодійності в Україні. Фонд націлений на системні зміни і довготривалий результат. Підтримуючи вчителів, вже сьогодні вони дбають про життя країни завтра, адже вірять у потенціал України, у тому числі науковий.

Церемонія проходить за підтримки Українського культурного фонду.

Поділитися цією статтею