Філіал німецької громадської організації Ґете-Інститут в Україні оголосив про проведення конкурсу для вчителів, головним призом якого є освітня поїздка до Німеччини. Про це повідомлено на сайті організації.

Для участі в конкурсі необхідно після ознайомлення з програмою «Нова українська школа» і новим Законом «Про освіту» реалізувати проект спільно з учнями вашої школи та подати проектну документацію (має відображати зміст, цілі, результати проекту і показати окремі методично-дидактичні кроки, за якими він був проведений) німецькою мовою.

Проект повинен: сприяти апробації обраного змісту реформи освіти; включати німецьку мову як один з предметів шкільної програми; реалізовуватися разом з учнями українською чи німецькою мовою; містити приклади, ідеї, пропозиції тощо з реформи освіти та її конкретного втілення або висвітлювати можливість такого втілення; слугувати «прикладом належної практики» також для інших шкіл та груп учнів (найкращі набори проектної документації будуть опубліковані на вебсторінці Goethe-Institut в Україні).

Команда вчителів, яка представить найкращу розробку проекту чи проектну документацію, отримає можливість поїхати до Німеччини з метою ознайомлення з інноваційними закладами та формами роботи в рамках шкільної освіти Німеччини. Команди, які посядуть друге і третє призові місця, отримають цінні призи.

Дедлайн подання робіт — 31 березня 2018 року. Результати конкурсу будуть оприлюднені в червні 2018 року. Детальніше про умови — за посиланням.

Поділитися цією статтею