Глобальне дослідження працівників компанії Google розповіло світу, що раніше від усіх пристроями з інтернетом починають користуватись діти в Сінгапурі. Саме в цій невеликій країні з населенням трохи більше 5,5 млн юне покоління найбільш «оцифроване». Вісім років — середній вік дитини-сінгапурця, у якої є гаджет та яка має власний доступ до мережі. В інших країнах діти «зацифровуються» в 10-річному віці.

Також Google провела додаткові опитування про онлайн-безпеку. Результати невтішні: 96 % опитаних, серед яких 400 батьків та 200 викладачів, відповіли, що вважають низьким рівень онлайн-безпеки для неповнолітніх користувачів мережі.

Лише 50 % респондентів задоволені тим, як та в яких масштабах висвітлюються питання кібербезпеки в школі. При цьому 76 % вчителів певні, що це обов’язок батьків — самостійно розповідати дітям про безпеку в інтернеті та проводити з ними домашні майстер-класи.

Є і приємні цифри: 87 % вчителів та 73 % батьків готові бути максимально залученими до розробки та впровадження тренінгів із напрацювання навичок онлайн-безпеки в школах. Тут є маленьке «але»: погляди вчителів і батьків не сходяться в тому, на яких конкретних темах треба сфокусуватися.

Батьки хочуть, щоб їхні діти максимально чітко відпрацювали навики про захист конфіденційності в мережі, а також захист особистих даних та інформації. А вчителі, у свою чергу, називають першочерговим завданням профілактику кібербулінгу.

Поділитися цією статтею