Від сьогодні у Франції закриваються всі школи, університети та дитячі садки. Про аналогічні заходи заявили на цьому тижні й інші держави, у тому числі Нідерланди, Португалія, Бельгія, Ізраїль та Естонія. Усього близько 30 держав. У деяких штатах США, зокрема в Нью-Йорку, вже також оголосити про таке рішення.

Нью-Йорк: Як повідомляє The New York Times, влада Америки попереджає, що ймовірно обмеження доведеться продовжити до кінця навчального року. Школи Нью-Йорка будуть закриті з 16 березня, а в кінці тижня вчителі повинні надати владі звіт про те, як влаштований віддалений навчальний процес. 

Деякі школи відкриються 23 березня і будуть функціонувати як освітні центри для дітей із соціально вразливих груп. В інших штатах теж планують карантин.

Естонія: тут із 16 березня закриваються всі школи, центри профосвіти, університети та школи. Навчання переходить у заочний або домашній режим. Дитячі садки поки будуть працювати, але батьків просять по можливості залишати дошкільнят вдома.

Польща: карантин тут діє з 12 березня. У Польщі закрили всі школи та вищі навчальні заклади попередньо на два тижні.

Нідерланди: тут не працюють дитсадки і школи, а також вищі навчальні заклади.

У країні мають бути зачинені всі бари, ресторани, спортклуби. Таке рішення діятиме до 6 квітня 2020 року.

Відвідувати школи та дитсадки можуть лише діти медиків, поліцейських, працівників супермаркетів. Волонтери допомагатимуть доглядати дітей батькам, які не можуть працювати вдома.

Португалія: тут шкільні заняття скасували на термін з 16 березня до 9 квітня.

Бельгія: з 14 березня в країні закрили школи, дискотеки, ресторани та бари.

Ізраїль: про закриття шкіл і університетів оголосив прем’єр-міністр країни Беньямін Нетаньягу. При цьому він уточнив, що спеціальні навчальні заклади та інтернати поки будуть відкриті, рішення, закривати їх чи ні, влада ухвалить пізніше. 

За інформацією ЮНЕСКО, ще станом на 12 березня 26 країн закрили свої навчальні установи. На дистанційне навчання перейшли 392 мільйони дітей і молоді, до яких належать учні та студенти України.

Нагадуємо, в Україні курси з підготовки до ЗНО від iLearn показуватимуть по телебаченню. 

Читайте також: Як організувати дистанційне навчання учнів — покрокова інструкція

Поділитися цією статтею
Автор: