Вже завтра, 11 жовтня, з 10:00 до 17:00 відбудеться масштабна освітня подія. До онлайн-участі запрошують усіх небайдужих до покращень у дошкіллі. 

Дошкільна освіта — це фундамент, на якому будуються майбутні покоління. Від того, якими знаннями, навичками та любов’ю до навчання наділимо дітей у ранньому віці, залежить їхній подальший успіх і розвиток. Особливо важливо підтримувати дошкільну освіту в умовах кризи та війни, адже саме вона допомагає дітям відчувати стабільність і безпеку у світі, який постійно змінюється.

«Подія спрямована на підтримку креативності й інновацій у дошкільній освіті в складний час, а також на підвищення престижу професії вихователя та зміцнення професійної спільноти. Форум також має на меті започаткувати рух лідерів-інноваторів, які визначатимуть майбутнє дошкільної освіти в Україні» — Юрій Гайдученко, програмний директор та експерт «Освіторії».

У межах форуму інноваційних ідей, що відбудеться до Всеукраїнського дня дошкілля, зустрінуться найкращі представники цієї галузі. Серед учасників — ТОП-50 вихователів за версією Global Teacher Prize Ukraine 2024, а також переможниця номінації «Дошкілля» Оксана Масовець.

Серед спікерів, зокрема:

  • Євгенія Смірнова, заступниця міністра освіти і науки України, з виступом на тему «Трансформація дошкілля»;
  • Соломія Бойкович, освітня експертка і співзасновниця мережі ЗДО «Пташеня. Дитячий простір», яка розповість, як говорити з дітьми про прийняття людського різноманіття в час воєнного стану;
  • Людмила Стреж, навчаючий тренер з арттерапії, з лекцією «Арттерапія як інструмент підтримки та емоційної стійкості освітян в умовах стресу».

Крім того, запланована панельна дискусія на тему «Виклики та перспективи розвитку дошкільної освіти в умовах воєнного часу», де обговорюватимуться ключові питання галузі та шляхи її подальшого розвитку.

Детальна програма заходу тут.

Трансляція буде доступна за посиланням

Трансляція

Подія «Всеукраїнський день дошкілля: форум інноваційних ідей» організована Освіторією і Міністерством освіти і науки України за підтримки Маріупольського державного університету і Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за фінансування Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ) через Німецький банк розвитку (KFW).

Поділитися цією статтею