Спільнота «Учитель іде в ЗСУ» передала двом дітям, які евакуювались з окупованої Херсонщини, два суперсучасні планшети для навчання. Ці гаджети — частина відзнаки премії Global Teacher Prize Ukraine для співзасновників фонду «Учитель іде в ЗСУ» — Юрія Гайдученка та Людмили Булигіної (цінний подарунок надала Програма сприяння громадській активності «Долучайся», що фінансується агенством США з міжнародного розвитку USAID та здійснюється Pact в Україні). Та педагоги ані на мить не сумнівались, для кого планшети зараз матимуть більшу цінність:

— Два подарунки вже мчать до двох дітей, яким вдалося евакуюватися попри всі жорстокі перипетії та знущання рашистів. Тепер вони зможуть навчатися, чекаючи звільнення рідної Херсонщини. Слава Україні! — пишуть у Telegram-каналі освітянського фонду.

«Учитель іде в ЗСУ»: Чим займається фонд і як долучитися до підтримки освітян на фронті?

Фонд «Учитель іде в ЗСУ» вже добре знаний в освітянській спільноті. Його створили викладач української мови та літератури Юрій Гайдученко та вчителька інформатики Людмила Булигіна. Ініціатива покликана допомагати колегам, які з освітнього фронту пішли на військовий.

За час існування фонду «Вчитель іде в ЗСУ» спільнота педагогів придбала і відправила на фронт 4 автомобілі, близько десятка приладів нічного бачення і тепловізорів та багато інших засобів захисту. Юрій і Людмила з гордістю кажуть: нині закривають усі запити, які надходять до них від освітян з фронту.

— Коли зустрічаються чотири українські вчителі — чотири з них волонтери, — розповідає Людмила Булигіна. — Я не знаю жодного українського педагога, який би не допомагав українській армії.

— Наша ініціатива — це створення такого надійного тилу, щоб вчителі були більш захищені та відчували підтримку колег. Спільними зусиллями освітян і небайдужих людей вдалося реалізувати багато мініпроєктів, таких як «Автомобіль для філологів», «Приціл для істориків», «Тепловізор для вчителів захисту України». Навколо цих проєктів об’єднувались освітяни не лише з України, а й з-за кордону. Наразі ми збираємо кошти на авто та оптику для розвідників, — розповідає Юрій Гайдученко.

Щоб допомогти освітянам на фронті, заходьте за посиланням фонду «Учитель іде в ЗСУ» і пам’ятайте: кожна гривня має значення.


Поділитися цією статтею