Благодійний фонд «Таблеточки» пропонує школам долучитися до змагання «Монетки дітям».

Суть змагання полягає в такому: школярі приносять копійки зі своїх «скарбничок» і класи змагаються у зборі. Можна додавати розважальні елементи, наприклад викласти ланцюжок з монеток вздовж коридорів школи і змагатися за найдовший ланцюг. Клас, що збере найбільшу суму, виграє, а всі зібрані кошти підуть у фонд «Таблеточки» на допомогу онкохворим дітям.

Щоб потім передати ці кошти на благодійність, необхідно:
1. Зібрати усім класом копійки та дрібні купюри у власноруч створені красиві коробки (процес декору коробок усім класом також може бути дуже захоплюючим).

2. Клас сортує копійки за номіналом і передає гроші у відділення Ощадбанку для переказу на рахунок фонду «Таблеточки» з позначкою “Монетки діткам” в Ощадбанку: Благодійний фонд «Таблеточки», ЄДРПОУ 38805429, АТ, МФО 300465, р/р 260023011576

Акція проводиться до Всесвітнього дня онкохворої дитини (15 лютого). Ця дата вперше з’явилася в календарі у 2001 році з ініціативи Всесвітньої конфедерації батьків дітей, хворих на рак. Із 2003 року цей день відзначають і в Україні. Основна мета цього дня — нагадати суспільству про проблему дитячої онкології і наблизитися до її вирішення.

«Таблеточки» — благодійний фонд, який захищає інтереси дітей з онкологічними захворюваннями в Україні. Фонд заснований волонтерами у 2011 році. За 6 років роботи фонд допоміг поїхати на лікування за кордон 49 дітям, забезпечив ліками 1800 маленьких пацієнтів, досяг безпечного переливання крові в Охматдиті. Фонд також надає дітям паліативну та психологічну допомогу, допомагає батькам, розвиває волонтерський і донорський рух в Україні.

Поділитися цією статтею