У проєкті Державного бюджету України на 2021 рік закладено збільшення видатків на освіту на 34 млрд грн. Загальний бюджет освіти (без місцевих) становить 173,8 млрд грн. Про це повідомляють на сайті Кабміну.

Т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет висловив сподівання, що після ухвалення обласних бюджетів загальний фонд збільшиться ще мінімум на 100 млрд грн.

У проєкті Держбюджету передбачено 102,5 млрд грн для виплат заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти, що на 21,2 млрд грн більше порівняно з 2020 роком. Протягом 2021 року зарплата зросте майже на 30%.

Субвенція на Нову українську школу закладена в сумі 1,4 млрд грн.


«На наступний рік передбачили нову субвенцію для закладів освіти на боротьбу з пандемією коронавірусу. У проєкті бюджету на ці заходи закладено один мільярд гривень. МОН працює над тим, щоб збільшити суми видатків на освіту»,  повідомив т.в.о. міністра освіти і науки України.


Нагадаємо, залишки освітньої субвенції можна буде використовувати на організацію безпечного навчання в школах  Парламент ухвалив зміни до Держбюджету-2020.

Фото: depositphotos.com

Поділитися цією статтею
Автор: