Документальний фільм про Україну «Віддалений гавкіт собак» режисера Сімона Леренґа Вільмонта увійшов до програми, створеної для школярів 6−9-х класів у Данії. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook асистент режисера Азад Сафаров.

Програма створена Данським інститутом фільму і UNICEF.

«В Данії школярів 6−9-х класів будуть вчити розуміння конфліктів і воєн і прав дітей на базі фільму «Віддалений гавкіт собак». Того самого фільму про 9-річного хлопця Олежку, який живе біля лінії фронту на Донбасі. Фільму, який ми знімали два роки разом з режисером Сімоном Леренґом Вільмонтом і який підкорив світ», — написав Сафаров.

«Чому це важливо? Тому що європейські діти будуть дивитись цей фільм і розуміти, з чим стикаються десятки тисяч українських дітей на війні Росії проти України. Співпереживати їм і ставати на їх бік», — додав він.

«Віддалений гавкіт собак» (The Distant Barking Of Dogs) — документальний фільм данського режисера Сімона Вільмонта спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії. Фільм знімали у селі Гнутове Донецької області з 2015 по 2017 рік. Фільм — володар багатьох міжнародних премій. Також у 2019 році потрапив до короткого списку номінантів на премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм», а у 2020 був номінований на «Еммі».

Фото — кадр із фільму.

Поділитися цією статтею