Фахівці з Естонії долучаться до українського проекту з розвитку інклюзивної освіти. Про це повідомляє МОН.

Заступник міністра освіти Павло Хобзей пояснив, що наразі планується створити мережу інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ). Українсько-естонський проект «Підтримка впровадження принципів інклюзивної освіти в рамках концепції Нова українська школа» допоможе покращити якість послуг, які надають ІРЦ.

В Естонії мережа аналогів ІРЦ «Rajaleidja» є досить ефективним інструментом вирішення проблем інклюзивної освіти. Там її впровадженню сприяє Цільова установа Innove, з представниками якої МОН і досягло відповідних домовленостей.


Для довідки: Інклюзивно-ресурний центр є установою, що утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження (крім вихованців дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів).

Згідно з Положенням про інклюзивно-ресурний центр від 12.07.2017


Поділитися цією статтею