Цього камбоджійського хлопчика звуть Тхуч Салік і в свої 10 років він уже розмовляв 15-тьма мовами! Причина його неймовірного таланту — просте, але дуже сильне бажання заробляти достатньо, щоб мати змогу відвідувати школу. 

Вранці він, як і всі його однолітки, навчається, а після занять відправляється до храму Ангор, де продає сувеніри іноземним туристам.

Якраз під час цієї роботи хлопчина й зумів освоїти ази англійської, російської, іспанської, німецької, французької, японської, корейської, китайської (кантонский та мандаринський діалекти), тайської, малайської, філіппінської та інших мов.

Самому хлопчикові найбільше подобається китайська мова, яка дається йому особливо легко. Дитина блискавично запам’ятовує фрази та слова різними мовами світу, з якими звертаються до нього численні туристи.

Невідомо, як би склалася подальша доля цього талановитого і обдарованого хлопчика, якби він не зустрівся з малайзійської туристкою на ім’я Вінус, яка була вражена лінгвістичними здібностями Тхуча Саліка.

Хлопчик намагався продати їй сувеніри, але вона тайською пояснила, що нічого не хоче купувати у дітей.

Але юний поліглот не вгамовувався, він продовжив пропонувати туристці свої сувеніри  китайською мовою і трьомах її діалектами. Потім Вінус раптом заговорила з ним по іспанськи, а потім німецькою та англійською.

Хлопчик запросто переключався з однієї мови на іншу і відповідав на її запитання. Відео свого спілкування з дивовижною дитиною дівчина виклала в Facebook і воно миттєво розлетілося по мережі.

Побачив свого співвітчизника і камбоджійський бізнесмен Кхіт Чхерн, який оплатив хлопцю омріяне навчання в мовній школі Китаю, куди хлопець приїхав навесні 2019.

Парубок дуже радий, що має можливість вчитися в країні, мову якої він так любить і куди завжди мріяв потрапити. Бізнесмен сподівається, що здобувши хорошу освіту, талановитий хлопчик зможе влаштувати своє майбутнє і йому більше не доведеться торгувати сувенірами. Ще одна китайська компанія готова проспонсорувати не тільки його середю, але й вищу освіту. 

Детальніше про цю історію за посиланням.

Поділитися цією статтею