Три чверті українських дітей демонструють симптоми травматизації психіки на тлі війни, згідно з опитуванням батьків, проведеним Gradus Research (проводили 26-27 квітня методом самозаповнення анкети в мобільному застосунку серед містян віком 18-64 роки, які виховують дітей до 18 років). Mindcraft розробили буклет і чат-бот, які допоможуть підліткам пережити травматичний досвід впливу війни.

Діти та підлітки люблять будувати світи у грі Minecraft. А співзвучна за назвою і доступна у смартфоні легка гра Mindcraft допомагає впорядкувати думки та емоції.

Чимало українських підлітків залишилися наодинці з усім цим жахливим, незвичним і невідомим. Дорослі, які й самі не мали досвіду психоемоційно руйнівного переживання війни, зосередилися на фізичному захисті своїх дітей і батьків. А тінейджери, як умовно дорослі, переважно були в найкращому випадку просто захищені фізично.

Підліткам потрібна особлива ментально-емоційно-психологічна підтримка у звичному для них форматі, адже внутрішній світ людини — інтимна територія, а травмованої війною — тим паче. Буклет допоможе батькам, вихователям та освітянам правильно впоратися з кризовими етапами підлітка та якісно допомогти їх подолати.

Завантажити бот можна тут.

Поділитися цією статтею