Дослідження вчених із Нідерландів та Бельгії виявило, що в людей, народжених після 1984 року, немає чітко виражених переваг у вмінні використовувати технології. Про це повідомляє New Learning Times.

Хоча молодше покоління і більшою мірою використовує соцмережі та генерує більшу частину контенту, воно не є кращим у цифровій грамотності. У сфері освіти це означає, що вчителі жодним чином не відстають від учнів у питаннях, пов’язаних із застосуванням сучасних методів навчання. Навпаки, дослідження вказує на те, що педагоги більшою мірою використовують надбання цифрового розвитку, ніж діти.

Також за результатами дослідження багатозадачність — риса, яку приписують так званому цифровому поколінню, — не є визначальною і правильною. Когнітивні здібності людини не передбачають виконання кількох справ одночасно, і те, що нам здається багатозадачністю, насправді — швидке переключення з одного завдання на інше.

Дослідники не стверджують, однак, що різниці між поколіннями не існує. Просто хибне уявлення про «розрив» у вміннях між учителями й учнями може зашкодити адекватній побудові роботи в класі.

Поділитися цією статтею