Національна ЛГБТ-організація провела перше дослідження шкільного середовища в Україні. Результати опубліковано на офіційному сайті організації.

Так, згідно з дослідженням лише 18,7% з 718 опитаних представників ЛГБТ-молоді почуваються в безпеці в школі. 48,7% зазнають утисків через сексуальну орієнтацію, 36,5% — через розміри тіла або вагу, 31,5% — через гендерну експресію, 19,7% —через академічні успіхи.

13,9% ЛГБТ-учнів та учениць протягом останнього року зазнавали фізичних нападів (побиття, нанесення тілесних ушкоджень зброєю). При цьому 55,3% з тих респондентів, котрі доповідали про інциденти булінгу шкільному персоналу, у відповідь отримали вказівку не звертати на це уваги.

Більшість опитаних ЛГБТ-учнів та учениць (56,9%) вказали, що в їхньому навчанні педагоги використовували лише негативну інформацію щодо ЛГБТ, а 25,9% респондентів зазначили, що під час уроків про ЛГБТ ніколи не згадувалося. Респонденти, котрим довелося чути позитивну інформацію про ЛГБТ на шкільних заняттях, зазначили, що найчастіше це були уроки історії, психології, іноземної мови, української мови та літератури (5,6%, 4,9%, 4,6%, 4,3% серед усіх опитаних відповідно).

Поділитися цією статтею